Krimklubben
4 kreative påskeaktiviteter
12/04/2017

Påsken er her, noe som betyr ferie, kos og avslapning for mange av oss. Påsken assosieres gjerne med gigantiske påskeegg overfylte med all slags godteri og sjokolade, hyttetur på fjellet med langgrenn og en Kvikk Lunsj (eller 5) i solveggen, og selvfølgelig late dager og krimgåter. Det kan jo bli litt kjedelig i lengden... Men frykt ikke! Under har vi samlet sammen noen tips til kreative ting du kan finne på i påsken!

4 kreative påskeaktiviteter:

1. Dekorering av egg:
Det finnes utallige måter å dekorere egg på, med varierende vanskelighetsgrad og tidsforbruk. Ønsker du en kjapp aktivitet, kan du for eksempel male eggene med vanlig maling. Ønsker du å spise de fargerike eggene etter du er ferdig, er det nok lurest å farge dem med konditorfarge. Andre måter å pynte eggene på er for eksempel å pakke dem inn i stoff eller broderitråder, dyppe dem i strøssel eller perler, pynte dem med tape eller tegne på dem med tusj. Her er det bare fantasien som setter grenser!

2. Påskebrunch:
Hva med å stelle i stand til en skikkelig fest av en påskebrunch? Med egg tilberedt slik du foretrekker, stekt eller kokt, i tillegg til annen god mat i glade farger. For eksempel kan det passe godt med et fruktfat av frukt og bær i alle farger dantert som et pyntet «egg» på et fat. En annen ide er å bake saftige gulrotmuffins og gjøre litt ut av pyntingen, eller å mikse gule påskedrinker med appelsin- eller tropisk juice.

3. Påskeeggjakt:
Isteden for å bare gi hverandre påskeegg, er det mye mer spennende å gjemme dem rundt omkring på området man er i, og gjøre det til en konkurranse å finne de «forsvunnede» eggene! Man kan selv velge hvor mye man vil gjøre ut av det, men det kan være ekstra gøy å lage et skattekart for å hjelpe hver enkelt på vei, eller legge ut små hint som er lettere å finne for ekstra motivasjon.

4. Leker med egg:
Hvem sa man ikke skulle leke med maten? I påsken er alt lov! Hva med å ta en runde bowling med hardkokte egg isteden for kjegler? Eller sette opp en måltavle ute i hagen og bruke rå egg til å kaste mot blink – en morsom vri på dart. Eggstaffett med skje er også noe som kan være morsomt å gjøre dersom man er flere.

Håper du ble inspirert til å være kreativ denne påsken!

    Share on Google+
  Barnas Egen Bokverden - Baby
Close
Norton
visit register click